Hagsätraskolans Trivselgrupp

Skolans trivselgrupp har funnits i ca 10 år. Den består av elever i år 9 och syftet är att på olika sätt, öka trivseln i skolan. Parallellt med detta går dessa elever en intern ledarskapskurs där vi diskuterar värdegrundsfrågor, etik, moral samt allmänna ledarskapsfrågor. Dessutom får man gå en heldagskurs i ledarskap arrangerad av SISU.

• Under de år som trivselgruppen funnits har eleverna bl a:
  • Arrangerat olika turneringar
  • Hjälpt till på fritidsklubben,
  • Handlat tavlor och blommor
  • Hjälpt till i ”Uppis” på rasterna
  • Ordnat discon
  • Hjälpt till på läxhjälpen
  • Bakat
  • Fungerat som extraresurs när yngre elever åkt och badat
  • Målat lokalerna
  • Arrangerat talangjakt
  • Haft möten med närpolisen för att påverka närmiljön, t ex utebelysning
  • Dansgrupp. Eleverna i dansgruppen har också jobbat mot andra skolor i närområdet, och några elever har fortsatt i dansgruppen trots att de börjat på gymnasiet.

Hagsätraskolans Trivselgrupp samarbetar med Idrottslyftet, vilket gör att vi kan erbjuda viss ekonomisk ersättning till eleverna när de arrangerar idrottsaktiviteter på eftermiddagar och lov.

När eleverna avslutar sitt engagemang i Trivselgruppen vid sommaravslutningen får de ett intyg på att de genomfört ledarskapskursen samt att de arbetat som ledare under läsåret.