Smakprov från ettornas projekt om närområdet

Vi i ettan har arbetat med ett tema om närområdet.  Under temaarbetets gång har vi bland annat talat om Hagsätra, studerat olika kartor, sett och talat om olika platser och byggnader som finns här. Vi har diskuterat centrala samhällsfunktioner och yrken - vad de innebär samt vad som behövs i ett samhälle. Dessa diskussioner och observationer har mynnat ut i ett bygge av tre samhällen. Eleverna har gemensamt i klasserna byggt var sitt samhälle som vi sedan satt ihop. De har sedan individuellt gjort personbeskrivningar och skrivit berättelser om de människor som bor där. Arbetet visades sedan upp när Hagsätraskolan hade öppet hus.

Här kommer ett smakprov på både text och bilder.

Hälsningar: 1a, 1b och 1c på Hagsätraskolan

1B City

I vår stad finns det affärer som Mat Dax och en klädaffär. Vi har en skola ,en domstol, en förskola, ett sjukhus, en polisstation och en tunnelbanestation. Det finns höghus och villor i vår stad. I vår stad har vi elektricitet och vatten. Det finns bilar, taxibilar, lastbilar och buss. Vi har natur i vår stad. Det finns träd, gräs och en å där båtar kan åka.Det går en väg igenom vår stad.

Av: Klass 1B 16/3 - 2016

1C Närområdet – våren 2016

Vårt närområde heter Hagsätra. Ett närområde är den närmaste omgivningen det vill säga det område som är nära där just vi bor. Här bor många människor. Här finns bussar, tunnelbana, bilar, taxibilar, cyklar, skolor, förskolor, ett centrum, Ica, Matdax, Apotek, Vårdcentral, bibliotek och en bankautomat. Här finns höghus, trevåningshus, radhus, restauranger, café, leksaksaffär, sportaffär, djuraffär, lekplatser, frisör, veterinär och kiosk. Här finns en idrottsplats, parker, vägar och skogar.

I det närområde 1C har gjort finns även brandstation, brandbilar, polisstation, polisbilar, måleributik, bank, sjukhus, ålderdomshem och ett mello i Milanparken.