Skolfakta

Antal: 26

• Till föräldrar med barn födda 2014

Det är nu dags att skriva in Ert barn i förskoleklass till höstterminen 2020

Vi i Hagsätra/Ormkärrs skolenhet hälsar Er välkomna till ett kort informationsmöte om våra förskoleklasser. Där får ni mer information kring sökande av plats.

• Introduktionsdagar

Måndag till onsdag vecka 34 har vi på skolan introduktionsdagar. Klasserna kommer att prata och jobba kring te x värdegrundsfrågor, studieteknik, ordningsregler, mål mm i sitt hemklassrum.

• Tack för dina synpunkter

Tack för dina synpunkter. Det har blivit ett ärende hos oss och ska användas för att utveckla verksamheten.

Vi återkommer med svar om åtgärder inom kort.

Vänligen, rektor

• Information om skolans och "Spring i benens" uppdrag att öka elevernas fysiska aktivitet.

Spring i benen är Stockholm stads satsning för att stödja Stockholms grundskolor i arbetet med att öka elevernas fysiska aktivitet under skoldagen.

Ni föräldrar kan stödja skolan genom att prata med era barn om betydelsen av daglig fysisk aktivitet. Alla barn har rätt till en likvärdig möjlighet att lära sig ta eget ansvar för att grundlägga en hälsosam livsstil med fysisk aktivitet.

• Rektorn har ordet!

Tre månader har gått sedan jag började på Hagsätra- och Ormkärrsskolan som rektor och jag vet inte om jag kan kalla mig ny längre.

• Läxhjälp

Hos oss på Hagsätraskolan erbjuds resultatfokuserad läxhjälp i samarbete med Stiftelsen Läxhjälpen, som är en icke vinstdrivande stiftelse som med finansiering från näringslivet bedriver gratis och strukturerad läxhjälp.

• Arbetslag

Här hittar du arbetslagen, klasser och klassföreståndare / mentorer på skolan plus länkar till deras kontaktuppgifer.

• Skolgården ska rustas!

Efter att ha skickat en förfrågan till Utbildningsförvaltningen om att rusta vår skolgård har vi nu nöjet att meddela att Hagsätraskolan har blivit utvald att delta i ett projekt som syftar till att förbättra skolgårdsmiljön.

• Elevens val: Ämnesprofiler

Elevens val är organiserat i olika ämnesprofiler som man kan välja mellan i åk 6-9. Här kommer intervjuer som 6A (lå 12/13) gjorde med de olika profillärarna:

• Läxhjälp

Skolan erbjuder läxhjälp för alla elever.
    Vi håller till i skolans bibliotek.

Måndagar   14.30-16.00      åk 1-6

Tisdagar     15.00-17.00      åk 7-9

• Anmäl frånvaro

All frånvaro skall anmälas innan kl. 07.30 varje dag ditt barn är frånvarande

Frånvaro kan anmälas på tre olika sätt:

Hagsätraskolan F-9

Telefon: 08-508 34 600 (expedition)

Om Hagsätraskolan

Hagsätraskolan ligger i stadsdelen Hagsätra som började byggas under sent 50-tal. Röda tegelbyggnader omsluter en stor skolgård med träd, bergsknallar och lekplats.